Monday 23 December 2013

Feywild nagy vonalakban

Feywild maga a vad tündérmesék világa. Az idő máshogy múlik mint határain kívül, egyes helyeken örök nyár honol, míg másokon a tél az úr. Megesik, hogy valaki csak pár napot bolyong a rengetegben és mire kiér, mindenki akit ismert már az enyészeté. A mágia olyan mélyen átitatja az erdőt, hogy itt szinte bármi megtörténhet, aki a megfelelő időben a megfelelő helyen van sosem látott helyekre juthat el. Bárkiről és bármiről kiderülhet, hogy képes a beszédre, legyen az egy nyúl, rózsa, vagy akár egy tó.
Ezen a helyen az nem sokra megy, aki csak karja erejére támaszkodik. Viszont ha valaki megtanul alkalmazkodni Feywild olykor meseszerű logikájához és kellően ravasz, sokkal nagyobb esélyekkel éli túl e hely megpróbáltatásait. De ha valaki ígéretet tesz egy nimfának, hogy két álló napon keresztül a szépségéről énekel, érdemes tartania magát adott szavához, kölönben könnyen arra ébredhet, hogy élete végéig nem hagyhatja el hang a torkát...
Ezen a helyen az ígéreteknek és esküknek különösen erős szerepük van, így itt érdemes többször is megfontolni, hogy mikor tesz valaki fogadalmat. E helyen a külső világgal ellentétben a mágiának nincsenek jól körülírt törvényei és határai, így a mágia sokkal vadabb, szabadabb formában nyilvánul meg.
Aki itt született és cseperedett fel teljesen más szemszögből látja a dolgokat. A hely mágiája születésétől fogva az ereiben csordogál, Feywild furcsa törvényeit élete részeként kezeli, pl. nem fog döbbenten, földbe gyökerezett lábbal állni egy hirtelen előbukkanó pompás Eladrin város láttán. Tisztában van, hogy a csillogás mellett a sötét helyeken még sötétebb lelkű teremtmények élnek, akiknek az a célja, hogy megrontsák e hely szépségét. Rendelkeznek egy átfogó tudással is a jelentősebb helyekről, a fontos városokról és legendákról.
Ahogy a normális világban ott van Underdark, úgy Feywild is rendelkezik saját sötét, torz, földalatti képmásával, ez a Feydark. Ez a hely sötét barlangok, járatok óriási labirintusa, ahol Feywild legocsmányabb, legveszélyesebb szerzetei élnek. Feydark uralkodói a fomorianok, ők jelentik a legnagyobb fenyegetést, küklopsz szolgáik segítségével mindig új gonosz terveket forralnak.Feydarkot legalább olyan erősen áthatja a zabolázatlan mágia mint Feywildot, furcsábbnál furcsább teremtményeket teremtve és odavonzva a sötét járatokba.

Nagy vonalakban ez Feywild, a Heroes of the Feywild Essentials szabálykönyv jóval gazdagabb és részletesebb leírást nyújt e helyről, érdemes elolvasni, ez csupán annak kivonata. A következő bejegyzésben Feywild konkrét városairól, tájaíról írok röviden, szintén ebből a könyből merítve.

No comments:

Post a Comment